Ett nytt blomsterår er igang på Reier. Vi gleder oss til å spre blomsterglede til hver sesong.

 

Sortimentet vårt kan ha små og naturlige variasjoner fra år til år, i tråd med etterspørsel, ønsker og ordre fra kunder og samarbeidspartnere. Det gjelder både variasjon i kulturer og fargeutvalg. Nedenfor kan du kan lese mer om kulturene vi vil tilby i 2018. En av årets nyheter er inneplanten Calla, og vi fortsettter også med å produsere stauder på friland etter fjorårets suksess. 

 

Blomstersortiment 2018

IMG_3715 _gerb small2.jpg

Gerbera

Salgssesong: Juli-Oktober

Gerbera har i flere år vært en av våre hovedkulturer og er en plante vi har solid erfaring med. Ved å benytte integrert plantevern i denne kulturen, opplever vi også at plantene blir enda sterkere, sunnere, flottere og mer holdbare. Gerbera kommer i en rekke glade farger, og da passer det også godt at blomsten betyr og symboliserer "munterhet" ifølge det gamle Victorianske blomsterspråket. 

Generelle tips til stell :
Plasser gjerne planten i godt lys og la den tørke lett mellom hver vanning. Fjern også gamle blomster ved å brekke av stengelen nede ved blomsterroten, så stimulerer du ny knoppdannelse. 

Leveres i 12 cm og 10,5 cm potte 

Farge: Assortert


Bellis 

Salgssesong: April 

Bellis eller «Tusenfryd», er virkelig en sjarmerende vårplante. Den liker seg best ute, gjerne allerede fra april. Bellis er hardfør og kan tåle et par minusgrader og vekslende vær, på lik linje med påskeliljer, stemor og eføy.  Med sine klare farger er den et livlig vårtegn i krukker og urner.  

Leveres i 12 cm potte og 19 cm og 23 cm skåler.

Farger: Hvit, rosa, rød og miks


Dichondra

Dichondra

Salgssesong: April - August

Dichondra er flott grønnplante med sølvskimrende, vakre, runde små blader. Med sin hengende vekst er den en anvendelig og allsidig grønnplante som brukes både i ampler, kasser og krukker. Dichondra fletter seg fint inn sammen med andre hengende planter og gir også flott variasjon i krukker sammen med opprettvoksende planter. Dichondra er hardfør og tåler full sol, høye temperaturer og lett tørke mellom hver vanning. 

Leveres i 12 cm potter og i miksampler

Farge: Sølvskimrende


Sommerblomster i potter og ampler

Salgssesong: April - Juli

Bacopa

Bacopa

Bacopa er en vakker og klassisk sommerblomst med mange små blomster. Den har en frisk duft, og er en selvrensende plante, men fjern gjerne visne blomster for å stimulere ny knoppdannelse (remontering). Bacopa trives godt i sol/halvskygge, men blomster fint også i skyggen. Unngå derimot at den tørker helt ut ved å sørge for jevn vanning. Ved store nedbørsmengder kan den også med fordel plasseres under tak.

Leveres i 27 cm ampel .

Farger: hvit, blå og rosa, store og småblomstret. Ampler fås både i rene farger eller miks i ampelen

Bracteantha (Helichrysum)

Dianthus - Pink Kisses®

I vår og sommer vil den herlige pottenelliken «Pink Kisses®» virkelig få sitt inntog i husene hos oss. Se etter den særegne rosa potten i butikkhyllen! «Pink Kisses®» har frodige tofargede blomster i friske rosafarger; dyp rosa innerst og en delikat lys kant ytterst på kronbladende. Den har også en mild, deilig nellikduft. Plantene tåler fint å stå ute utover høsten til frosten kommer.  «Pink Kisses®» gir et fargerikt innslag på terrassen, balkongen og i hagerommet. Den trives best med jevn vanning. Om du kniper av gamle blomster vil det lettere dannes nye knopper og du får glede av planten din lenger. 

Leveres i 12 cm potte

Farger: Tofargede i lys og mørk rosa

Foto: Selecta


IMG_3977_Impatience New GuineaSH.jpg

Impatiens New Guniea

Fra 2015 var Impatiens New Guinea tilbake i veksthusene hos oss. Vi hadde den også i produksjon i en lengre periode på 80-tallet og er en plante vi har god erfaring med og kunnskap om. Vi benytter biologisk plantevern i denne kulturen. Dette opplever vi at gir enda sunnere, sterkere og mer holdbare planter. I 2016 utvider vi sortimentet med flere varianter.

PARADISE

Paradisesorten er spesielt godt egnet for områder med skygge/halvskygge. Rådyrene holder seg også unna dem, i alle fall så langt vår egen erfaring og testing i hagene her på gården viser. Den kan stå helt til frosten kommer. 

Leveres i 12 cm potte

Farger: Hvit, en rekke ulike rosanyanser, laksefarget, lilla, rød og rød/oransje

Impatiens New Guinea

Margeritter

OPPSTAMMEDE MARGERITTER

Leveres i 18 cm potte
Farger:
 Gul, hvit, lys- og mørk rosa


Superpentunia storblomstret «Surfinia»

«Surfinia»

De siste årene har vi blant annet hatt gleden av å fylle den flotte gågaten i Lillehammer med frodige storblomstrede Superpetunia. Surfinia er med sine store, lette blomster og hengende vekst ideell i urner, krukker, verandakasser og ampler og brukes også ofte i bybildet.

Denne klassikeren liker seg aller best i full sol til halvskygge, og kan klare noe tørke. Den største utfordringen for denne planten er langvarige regnperioder. Da kan den bli litt «stygg» i blomsten, men nye blomster kommer igjen og igjen igjennom hele sommeren. 

Leveres i 27 cm ampel

Farger: Finnes omtrent i alle regnbuens farger. Vi produserer blant annet en rekke flotte nyanser av rosa og lilla, hvit, rød, blå, tofargede, rene, eller miks i ampelen.

Superpetunia småblomstret «Million bells»

«Million bells»

Million bells, også kjent som Calibrachoa, er en hengende sommerblomst godt egnet til både utplanting i bed, krukker, urner og ampler. Den liker seg godt i full sol eller halvskygge og krever relativt lite stell. Million bells bør derimot hverken tørke for kraftig ut eller ha for mye vann. Ved sterk vind eller store nedbørsmengder kan den også med fordel plasseres under tak, for å unngå at de blir stygge i blomsten.

Knip eventuelt av det som er stygt, så vil den på samme måte som «storesøsteren» Surfinia, også komme med nye flotte blomster etter hvert. 

Leveres i 27 cm ampel

Farger:  Kommer i en rekke flotte nyanser av rosa, lilla, rød, oransje, blå og hvit, både tofargede og rene, enkle eller fylte blomster, samt miks i ampelen.

 

 

Pelargonium hybrid «Caliente»

Pelargonium «Calliope»

Denne planten var nytt flott produkt hos oss fra 2014. Caliente er en «halvslyng», en krysning mellom hengepelargonia (Pelargonium zonale) og hagepelargonia (Geranium, eller Pelargonium peltatum). Caliente er frodig og flott, med større blomster enn slyngpelargonia. Den er også mer robust og tåler godt sterk sol og varme. Caliente kommer også i dypere mer intense varianter og farger med dypere grønne blader. Det er en selvrensende plante, men knip gjerne av visne blomster for å stimulere til ny knoppdannelse og frodige planter. 

Leveres i 13 cm potte og i 27 cm ampel

Farger: Dyp rød, rosa og cerise


Scaevola «Femtunge»

Scaevola/«Femtunge»

Scaevola eller Femtunge er en flott og hardfør plante, som bare blir finere og finere utover sesongen. Femtungen har blå, hvite eller rosa blomster, med frodige grønne blader. Planten trives godt i sol, men er også er veldig sterk både mot nedbør og vind. Hardførheten gjør den både til et sikkert og flott valg for vekslende norsk sommervær. Den er flott til planting i bed, så vel som i verandakasser, urner og ampler.

Leveres i 27 cm ampel og 12 cm potte

Farger:  Blå, hvit og rosa, eller miks i ampelen.

Verbena

Verbena

Verbena er en populær og flott hageplante som finnes i en rekke forskjellige farger og nyanser. Den finnes i flere typer; hengende, krypende og mer opprett vekst. Den passer i ampler, verandakasser, krukker, urner og som kantplante i bed. Verbena trives best i sol, eller halvskygge, gjerne i litt le for sterk vind. Sørg også for jevnlig vanning. Blir det derimot for vått, kan den bli litt stygg i blomsten. Ved å klippe av ca 1/4 av avblomstrede stengler, har du en plante som blomstrer flott gjennom hele sommeren.

Leveres i 27 cm ampel og 12 cm potte

Farger: Ulike nyanser og både en og tofargede varianter i rødt, blått, hvitt, rosa og lilla.


Asters (Novi Belgii)

Salgssesong: Juni - August

Aster

Asters er en vakker, sentblomstrende plante. Den er tilgjengelig i butikk fra midten av juni og kan blomstre helt til frosten kommer. Hos oss har vi valgt å produsere Victoria aster, en sort som er dyrket frem for å ha lengre holdbarhet enn flere andre sorter. Aster er en lyskrevende plante, så gi den gjerne en solrik plass, enten du ønsker å plante den ute, eller ha glede av den innendørs. Sørg bare for at den ikke tørker helt ut. I og med at asters er sentblomstrende og har lengre blomstring ved lavere temperaturer er den et ideelt supplement, eller "erstatning" dersom du ønsker å skape litt variasjon i bed, krukker og urner utover sensommeren og høsten. 

Leveres i 11 cm potte og 23 cm skål

Farger: Blå, hvit, rosa, rød/lilla samt miks av tre farger


Stauder

Vi fortsetter fjorårets suksess med å dyrke et godt utvalg  flotte stauder på friland

Coreopsis

Dianthus barbatus

Gaillardia


Gaura

Geranium

Heuchera 


Rubeckia

Salvia

Prydgress


Foto: Syngenta

Foto: Syngenta

Pentas

Salgssesong: Juli - SEPTEMBER

Pentas er også kalt Egyptisk stjerneblomst. Pentas er en livlig plante du kan ha glede av både inne og ute under tak i i sommermånedene. Den er også en bie-, humle- og sommerfuglvennlig plante med sine små stjerneformete blomster samlet som små «stjerneskudd» i flotte klynger.

Pentas tåler å tørke litt og er en plante du kan ha glede av lenge. Gir du den en plass i full sol og med moderat, jevnlig vanning og gjødsling, vil den blomstre igjen og igjen. Knip av visne blomster/blomsterstander fortløpende, så gir du plass og energi til nye knopper. 

Leveres i 13 cm potte

Farger: Lavendel, rosa, rød og hvit


Calla

SaLGSSESONG: August - OKTOBER  

Calla en av årets nyheter hos oss. En livlig inneplante med lang holdbarhet. 

Leveres i 13 cm og 17 cm potte

Farger: Hvit, rosa, lilla, sort, rød, oransje og gul

 


Julestjerner

Salgssesong: November - desember

Hvit julestjerne
Rød julestjerne

Hos oss starter vi julen i juni, da de første julestjernesmåplantene kommer inn. Vi har hatt julestjerner i veksthusene helt siden 1960-tallet. Dette er en plante vi gir all vår erfaring, flid og ekspertise for å dyrke frem den beste kvaliteten til juletiden. Planten får 5-6 måneder å utvikle seg på under vårt stell, før de skal ut å spre julestemning landet over. Husk at julestjerner ikke tåler trekk, så tenk på det når du velger plassering hjemme, så vel som under frakt hjem fra butikken. La den også tørke lett ut mellom hver vanning for best holdbarhet.

Til jul har vi gleden av å tilby:  

Flotte oppstammede julestjerner i både rødt og hvitt.

Enstakede og flergrenede kvalitetsstjerner i både hvitt, rødt eller farget lilla, med eller uten glitter.